CarverHaggard

A gallery in an industrial district in Kuala Lumpur. Inspired by the adjacent industrial estate - which includes informal furniture factories, lush greenery, and surprising public spaces - the gallery is designed as a series of separate volumes within a semi-permeable enclosure.

The exhibition spaces are accommodated in a series of separate steel-framed sheds with a highly glazed ground level. A wall of hollow concrete industrial ‘vent blocks’ and a covered walkway links the sheds together and creates a sheltered garden at the centre.

A hand-woven rope pavilion in the garden creates a space sheltered from the sun, enabling people to meet and enjoy the garden.

Completion: 2015 (phase 2)

Show text

Factory Gallery 1

Factory Gallery 2

Factory Gallery 3

Factory Gallery 4

 
Toggle menu